Vosges Cabin, Gérardmer, Frankrijk

Op amper 450 kilometer van onze hoofdstad ligt deze Scandinavisch getinte cabin. De wildernis, zonder ver verwijderd te zijn van beschaving.

CHECK-IN Op adem komen in besneeuwde dennenbossen, vanuit de sauna het meer inspringen en ’s avonds opkrullen voor het haardvuur: dat doet meteen dagdromen van Noorwegen of Finland. Toch valt ook dichterbij een dergelijk winterwonderland te beleven. Op amper 450 kilometer van Brussel ligt deze Scandinavisch getinte cabin, van waaruit je evengoed kunt sneeuwschoenwandelen, wildzwemmen, bergklimmen of simpelweg de boslucht opsnuiven. Zonder dat je ver verwijderd bent van de beschaving.

©Jonathan Mauloubier
Advertentie
Advertentie

GET A ROOM Met een oppervlakte van meer dan 200 m² biedt het vakantiehuis onderdak aan 16 personen. De loftachtige ruimtes lijken wel het werk van Alvar Aalto, met een overvloed aan houtwerk en vooral handgemaakt design. De meest knusse plekjes zijn de vierkante erkerramen, waar je zwevend boven de bossen in een boek kunt verdwijnen. Al doen ook de outdoorspa en de kampvuurplaats niet onder qua gezelligheid.

ALL SEASONS Ook in de zomer zijn de Vogezen een aangename bestemming voor wie liever niet de zoveelste hittegolf trotseert. Zo kun je de wijndorpjes van de Elzas bezoeken, een daguitstap maken naar Colmar en de bergschoenen aantrekken voor een stevige trek. Of gewoon een potje petanque spelen in de tuin – dit blijft Frankrijk.

Advertentie
Advertentie

CHECK-OUT Vanaf 200 euro per nacht voor het huis.

Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer