Bird Boxes, Førdefjord en Tokke, Noorwegen

Deze minimalistische kubussen zijn zo ontworpen dat ze door een helikopter kunnen worden gedropt op moeilijk bereikbare arendsnesten.

CHECK-IN Bijna even snel als het coronavirus verspreidde de ‘cabin fever’ zich het afgelopen jaar over de wereld. Dat je dus niet meer met de zoveelste boomhut kunt afkomen, hebben ze goed begrepen bij designstudio Livit. Enter deze minimalistische kubussen, speciaal ontworpen om te worden gedropt door een helikopter op moeilijk bereikbare arendsnesten. Drie Bird Boxes kun je nu boeken via Airbnb. Twee ervan bieden uitzicht op de adembenemende Førdefjord. Een derde is gelegen aan een beverrijk meer midden in de bossen van de provincie Telemark.

GET A ROOM Elk nestje biedt ruimte aan een kingsize bed, een bijzettafel en twee comfortabele leunstoelen. Dankzij de ronde ramen waan je je in een cockpit, een vleugje hoogtevrees is deel van de ervaring. De aparte badkamercapsule bestaat uit zwartgetint glas en is volledig transparant, gelukkig zonder dat je toiletbezoek in de omgekeerde richting zichtbaar is – al lopen in de wijde omgeving sowieso meer elanden rond dan mensen.

Advertentie
Advertentie

NATUREPROOF De cabins gaan niet alleen naadloos op in de natuur, ze zijn er ook goed tegen bestand. Daartoe werden ze getest in de extreme weersomstandigheden die Noorwegen rijk is. Ook werd de ecologische voetafdruk bij het productieproces zoveel mogelijk beperkt.

CHECK-OUT Vanaf 219 euro per nacht per cabin voor twee personen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer