Fabriken Furillen, Gotland, Zweden

Sinds de industriële activiteiten er werden gestaakt, namen pijnbomen en wildebloemenvelden het over op Furillen.

CHECK-IN Misschien herken je het wel uit een film van Ingrid Bergman: de betonnen toren op robuuste steunpalen, omringd door een desolaat steenlandschap. Al sinds de sluiting in de jaren 1970 is deze fabriek op het noordelijke topje van het Zweedse eiland Gotland een geliefd oord voor fotoshoots en filmdecors. Zo ook bij de fotograaf Johan Hellström, die het domein begin deze eeuw opkocht en er een ongepolijst, doch stijlvol boetiekhotel opende.

GET A ROOM In tegenstelling tot de brute façade zijn de 18 kamers opvallend behaaglijk, met zachte grijstinten, tactiele materialen en houtkachels. Verscholen tussen de pijnbomen verhuurt het hotel ook nog twee ‘eremit kojor’ of heremietenhutten, waar je zonder elektriciteit of stromend water de kluizenaar in jezelf kunt ontdekken. ’s Avonds is er niet veel meer te doen dan bij het kaarslicht te zitten, maar laat dat net de charme zijn.

Advertentie
Advertentie

GREEN DEAL Sinds de industriële activiteiten er werden gestaakt, namen pijnbomen en wildebloemenvelden het over op Furillen. Het noordelijke deel werd omgevormd tot een natuurreservaat dat vooral voor vogelaars veel moois in petto heeft. Een vleugje filmcultuur valt dan weer op te snuiven in het nabijgelegen Bergman Centre.

CHECK-OUT Kamers vanaf 280 euro per nacht voor twee personen en 262 euro voor de heremietenhut.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer