Gairnshiel Lodge, Ballater, Groot-Brittannië

Je verkeert hier in koninklijk gezelschap: het dichtstbijzijnde kasteel is ‘Balmoral’, het officiële vakantieoptrekje van de Britse royals.

CHECK-IN Ooit was de statige Gairnshiel Lodge een welgekomen rustpunt voor jagers en reizigers. Tot een Belgische familie haar oog op het victoriaanse jachtchalet uit 1746 liet vallen en het verbouwde tot bed and breakfast met designallures. Je verkeert hier trouwens in koninklijk gezelschap: het dichtstbijzijnde kasteel is ‘Balmoral’, het officiële vakantieoptrekje van de Britse royals.

GET A ROOM Met kingsize bedden in alle negen slaapkamers moet geen enkele gast onderdoen voor de Queen. Dankzij donkere grijstinten en houtdetails gaat het interieur naadloos over in de ruige sfeer van de natuur en River Gairn, die je van onder je wollen dekentje kunt gadeslaan, als je niet in de sauna of de spelletjeskamer vertoeft. De tijdloze binnenhuisarchitectuur is bedacht door Nathalie Van Reeth, de vrouw van mediaondernemer Christian Van Thillo.

Advertentie
Advertentie

ONDERWEG In dit geval is het geen platitude dat de weg ernaartoe minstens even belangrijk is als de bestemming. Nog voor je je kunt wagen aan wandelingen, kasteelbezoeken of golfpartijen in het omringende Cairngorms National Park, zal de slalommende route richting chalet je omverblazen. Onderweg wachten de whiskydestilleerderijen van Glenlivet, Macallan en Glenfiddich.

CHECK-OUT 289 euro per nacht voor twee personen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer