Ion Adventure Hotel, Thingvellir National Park, IJsland

Ion Adventure Hotel is opgetrokken in een oude energiecentrale en steunt op betonnen palen tegen de rotswand.

CHECK-IN Dit zou de ideale setting zijn voor een sciencefictionfilm: het lavalandschap begroeid met ruwe korstmossen, onder een pikzwarte hemel met plotse flashes felgroen noorderlicht. Ook het Ion Adventure Hotel zelf oogt futuristisch: opgetrokken in een oude energiecentrale, steunt het gebouw op betonnen palen tegen de rotswand. Een buitenaards universum, en dat op slechts 30 kilometer van de IJslandse hoofdstad Reykjavik.

GET A ROOM Designstudio Minarc opteerde voor een minimalistische look volgens het klassieke recept: betonnen muren, houten vloeren, industriële lampen en strakke designmeubels. Klinkt een tikkeltje spartaans, maar het past wel perfect bij de ongepolijste oerkracht van dit oord. Met waterbesparende douches, lavabo’s uit gerecycleerde autobanden en zero-waste-toiletartikelen is ook ecologie een rode draad.

Advertentie
Advertentie

AVONTUUR Op een steenworp van het hotel kun je ijsduiken tussen de ondergrondse grotten, precies op de plek waar de Euraziatische en Noord-Amerikaanse tektonische platen samenkomen. Andere (letterlijke) hotspots zijn een smeulende vulkaan en bijbehorende geisers, waarvan eentje het zwembad van warm sulfaatwater voorziet. En natuurlijk de panoramabar, waar je ’s avonds het noorderlicht de duisternis kunt zien wegdansen.

CHECK-OUT Vanaf 295 euro per nacht voor twee personen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer