Light House, Agger, Denemarken

Een opvallende architectuur, in harmonie met de puurheid van de omliggende natuur.

CHECK-IN Dit retreat ligt aan de rand van een klein meer in het Deense vissersdorpje Agger, op nog geen 650 meter van de Noordzee in Jutland. Eigenaar en Deens architect Søren Sarup ontwierp zijn Light House met een opvallende architectuur die in harmonie is met de puurheid van deze plek en de natuur.

GET A ROOM Het huis bestaat uit twee afzonderlijke, in elkaar vloeiende structuren. Het met leien bedekte A-frame heeft drie slaapkamers met douglashout op de vloer, een badkamer – met uitzicht – en een gang die vastzit aan een grotere, horizontale structuur met een open lay-out. Daar bevindt zich nog een slaapkamer, evenals de living en keuken. Alles draait hier om het panoramisch uitzicht op het meer en de duinen. Het interieur heeft een ingetogen, Scandinavische stijl met een gedempt kleurenpalet.

Advertentie
Advertentie

PANORAMA Rond het huis liggen vier houten terrassen, met een panoramisch uitzicht op de Deense natuur, vlak bij het meer, het strand en de zandduinen van het Thy National Park. Er zijn genoeg hoekjes en ruimtes die schaduw, beschutting of een plaats in de zon bieden – of het nu zomer of winter is, wanneer het mooie en rustige Jutland er besneeuwd bijligt.

CHECK-OUT Vanaf 750 euro per week voor twee personen, voor het hele huis vanaf 900 euro.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer