Synvillan Eriksberg, Zweden

Eriksberg is het grootste ‘safaripark’ van Scandinavië.

CHECK-IN Nee, er zitten geen luipaarden of giraffen. Maar het voordeel van een safari in het Zuid-Zweedse wildpark Eriksberg is wel dat je de dieren er in alle rust ontmoet, zonder jeepparade of luidruchtige toeristen. Vanuit deze paalhut, drie meter hoog, ervaar je een intiem onderonsje met de bizons, edelherten, moeflonschapen en everzwijnen die pal onder je hut grazen. Je kunt vrij rondwandelen, rijden of kanoën op het domein, dat verder nog een hotel, enkele restaurants en een boerderij behelst.

GET A ROOM Het architectenbureau Sandellsandberg liet zich inspireren door de typisch Zweedse huizen, wat zich manifesteert in het strodak en de hoeveachtige vorm. Minder traditioneel is de metalen buitenschil, fel glanzend in het zonlicht. Op drie meter hoogte heb je een eindeloos uitzicht over de bossen en meren, tegelijk brengen een telescoop en doorkijkvloer je dichter bij de dieren. De elektriciteit werkt op zonne-energie, de sanitaire voorzieningen zijn beperkt, met een droogtoilet.

Advertentie
Advertentie
©Lindman Photography AB

WILDLIFE Eriksberg is het grootste ‘safaripark’ van Scandinavië. Het werd gekocht door wijlen de bekende natuurfilmmaker Bengt Berg, die er vooral onderzoek deed. Naast de grote zoogdieren is het een trekpleister voor allerlei watervogels en een van de belangrijkste bloeiplaatsen van de zeldzame rode waterlelie.

CHECK-OUT Vanaf 385 euro per nacht voor twee personen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer