The Wickaninnish Inn, Vancouver Island, Canada

The Wickaninnish Inn is de meest lyrische plek om aan stormkijken te doen vanuit je luxueuze hotelkamer, naast de haard of vanuit het bad met een view.

CHECK-IN Een van de meest imposante en romantische plaatsen langs de westkust van Noord-Amerika is het surfersstadje Tofino in British Columbia. Wanneer de Pacific verandert in een furieuze en kolkende massa, dan is de Wickaninnish Inn de meest lyrische plek om aan stormkijken te doen vanuit je luxueuze hotelkamer, naast de haard of vanuit het bad met een view.

GET A ROOM Langs de kustlijn spot je uit de kluiten gewassen vakantiehuizen, lees luxueuze blokhutten in hout, die meestal eigendom zijn van de beau monde van Vancouver. Tofino zelf is een gezellig en artistiek dorpje waar je, samen met de surfende incrowd, enkele dagen kunt vullen met outdooractiviteiten, shoppen of genieten van de onstuimige Pacific. Fine dining kan in The Pointe, het restaurant van The Wickaninnish Inn, met groot haardvuur in het midden en uitzicht op de oceaan.

Advertentie
Advertentie

ALL SEASONS Ondanks de metershoge golven, spot je soms enkele diehardsurfers. Golven trotseren is hier een lifestyle. Ook Charles McDiarmid, eigenaar en directeur van de Wickaninnish Inn, is elke dag op zijn surfboard te vinden. Iedereen kan het hier leren, zelfs de jongsten. Je kunt ook mountainbiken of kajakken, vissen en suppen in de rustige Clayoquot Sound.

CHECK-OUT Vanaf 230 euro voor twee personen, met ontbijt.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer