Cliff House, Puglia, Italië

In Polignano a Mare, langs de kust in Apulië, staat het Cliff House op de rotsen, meer dan 22 meter boven de zee.

CHECK-IN Pernille, de eigenares van deze vakantievilla beweert dat als je door de ramen naar buiten kijkt, het bijna voelt alsof je op volle zee zit. Niks anders dan een eindeloze blauwe zee.

GET A ROOM In Polignano a Mare, langs de kust in Puglia, staat het Cliff House op de rotsen, meer dan 22 meter boven de zee. Traditioneel Zuid-Italiaans mixt hier zonder problemen met Afrikaanse accenten (Afrika ligt dichtbij) en met meubels uit Scandinavië, waar de roots van de eigenaars liggen. Er zijn vijf dubbele kamers, waarvan één met stapelbed, alle met badkamer. De mooiste plek is het dakterras met klein zwembad en zonnebedden met panoramische vergezichten over zee.

Advertentie
Advertentie

CLIFFHANGER Het duurde drie jaar om het huis te renoveren en bijna alles moest manueel gedaan worden wegens de locatie: in een nauw straatje van Polignano a Mare en boven op de kliffen. Binnenin zijn er lage gewelven in lokale natuursteen en is het koel en licht. Buiten contrasteert de witte kalk met het diepblauw van de Middellandse Zee. Interessant detail: dankzij de grotten vol zeewater blijft het huis altijd koel tijdens de hete zomermaanden.

CHECK-OUT Vanaf 1380 euro per drie nachten voor het huis voor maximaal 10 personen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer