Iniala Harbour House, Valletta, Malta

Als je ooit ergens een suite boekt, doe het dan hier. Ze zijn 160 vierkante meter groot en smaakvol aangekleed met kunst- en designschatten.

CHECK-IN Ondanks de onmiskenbare grandeur van Valletta miste de hoofdstad van Malta nog een ‘topnotch’ hotel. Dat kwam er eind 2020 in de vorm van dit paleisje, panoramisch gepositioneerd op de stadswallen van de historische haven. In totaal beslaat het Iniala Harbour House vier 19de-eeuwse herenhuizen, waarvan de antieke keldergewelven nu dienstdoen als spa en cocktailbar. Op het dakterras wordt een sterrenkeuken ‘gepaird’ met weidse uitzichten op de baai.

GET A ROOM Als je ooit ergens een suite boekt, doe het dan hier. Niet alleen zijn ze ruim 160 vierkante meter groot en smaakvol aangekleed met kunst- en designschatten, ook behoren een butler en een eigen zwembad tot de opties. Extra pluspunten gaan naar de Japanse toiletten met afstandsbediening. Geen wonder dat de Kardashians al in zusterhotel Iniala Beach House op Phuket werden gespot.

Advertentie
Advertentie

THERE’S MORE TO IT Iniala is het geesteskind van Mark Weingard, een trader-miljonair die achtereenvolgens op een haar na de 9/11-aanvallen overleefde, zijn vrouw verloor tijdens de aanslagen op Bali en zijn vakantiehuis in Thailand zag wegspoelen door een tsunami. Daarop vervelde hij tot hotelier-filantroop en verbouwde hij zijn vernielde villa tot het eerste Iniala House. Een deel van de hotelinkomsten vloeit naar goede doelen in Malta en Zuidoost-Azië.

CHECK-OUT Vanaf 250 euro per nacht voor twee personen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer