Lekkerwater Beach Lodge, De Hoop, Zuid-Afrika

Lekkerwater Beach Lodge heeft maar zeven kamers en ligt aan een zes kilometer lang privéstrand. De Indische Oceaan domineert hier het uitzicht.

Advertentie

CHECK-IN Er zijn weinig andere hotels waar je de Indische Oceaan voor jezelf hebt, zonder een levende ziel te spotten op het strand. Lekkerwater Beach Lodge ligt op nog geen 3,5 uur rijden van Kaapstad – een rit die je gemakkelijk zelf doet met een gewone auto. Toch lijkt de wereld veraf en heb je het gevoel in een safarikamp te zijn.

Advertentie

GET A ROOM De lodge heeft maar zeven kamers en ligt aan een zes kilometer lang privéstrand. In de gemeenschappelijke lounge met lange houten tafel worden gemoedelijke gerechten geserveerd en leer je gelijkgezinden kennen. Lekkerwater is het ultieme, geheime strandverblijf in Zuid-Afrika, zonder de oceaan met iemand anders te moeten delen. 

Dit is een van de beste plaatsen ter wereld om walvissen te spotten.

THERE’S MORE TO IT De lodge ligt in een uithoek van het natuurreservaat De Hoop, waar het typische fynbos (zeer rijke vegetatie van struiken en bloemen) en de spectaculaire uitzichten over de Indische Oceaan de setting domineren. Dit kustreservaat is vooral beroemd omdat het een van de beste plaatsen ter wereld is voor walvisspotting. Tijdens de winter en de lente (juli tot november) migreren de zuidkapers van Antarctica naar hier om te kalven en zich voort te planten in de warme wateren voor de kust. Er zijn ook dolfijnen en zeehonden te spotten in het diepblauwe water van de oceaan. Lange strandwandelingen zijn een must, idem voor een zonsondergang op de rotsen aan het strand.

CHECK-OUT Vanaf 180 euro per persoon per nacht, all-in.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer