Pumphouse Point, Tasmanië, Australië

Zelfs non-outdoorfans zullen fan zijn van dit adres: het knetterende haardvuur tijdens de winter en het verbluffende uitzicht vanuit de bar, die superrelaxed is.

CHECK-IN Deze afgelegen ‘wildernis retreat’ in Tasmanië, de nieuwe hotspot in Oceanië, is eigenzinnig en ietwat excentriek. Het lijkt wel of deze ‘must stay’ op een meer drijft. Pumphouse Point is ondergebracht in een voormalig, vijf verdiepingen tellend hydropompstation en is een refuge in de Tasmaanse diepe wildernis, met een magistraal uitzicht over Lake St. Clair.

GET A ROOM In de jaren 1940 werd dit industriële overblijfsel alleen maar bemand door hydro-elektrische turbines. Nu zijn er 18 elegante kamers, verdeeld over twee gebouwen: het eigenlijke Pump House aan het water en het Lake House aan de oever. Alle kamers hebben ramen van vloer tot plafond en een tijdloos interieur, ontworpen door het Tasmaanse architectenbureau Cumulus Studio.

Advertentie

THERE’S MORE TO IT Deze industriële erfgoedlocatie in art-decostijl vult mooi het nieuwe The Retreat aan, een hedendaags ogende suite aan de rand van datzelfde meer. Zelfs non-outdoorfans zullen fan zijn van dit adres: het knetterende haardvuur tijdens de winter (wanneer het vaak sneeuwt) en het verbluffende uitzicht vanuit de bar, die superrelaxed is.

CHECK-OUT Vanaf 180 euro per nacht voor twee personen, met ontbijt.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer