Tainaron Blue Retreat, Peloponnesos, Griekenland

Tainaron Blue Retreat is een van de meest exquise adressen van Griekenland. Ver weg van de beschaving.

Advertentie
©George Messaritakis

CHECK-IN Dor, onherbergzaam en ontoegankelijk. Op het schiereiland Mani, in het zuiden van de Peloponnesos, waan je je mijlenver van de bewoonde wereld. In de oudheid geloofden de Grieken in het leven na de dood en aanbaden ze Hades, de oudere broer van Zeus en Poseidon en god van de onderwereld, heerser over de doden. Tainaron was een van de toegangspoorten tot de hel. Wat ooit geassocieerd werd met de onderwereld, is nu het paradijs op aarde.

Advertentie

GET A ROOM Hij doemt al op in de verte: de versterkte toren van de Tainaron Blue Retreat, 150 meter boven de zeespiegel. Een adembenemend uitzicht, een infinitypool, drie sobere, maar goed doordachte kamers, een geraffineerde gastentafel: dit is een van de meest exquise adressen van Griekenland. Ver weg van de beschaving, zalig mijmeren en wegdromen.Wat ooit geassocieerd werd met de onderwereld, is nu het paradijs op aarde.

Wat ooit geassocieerd werd met de onderwereld is nu het paradijs op aarde.

UP THE LADDER Neem een traditionele ‘xemonia’ uit de 19de eeuw, laat er een gepassioneerd koppel architecten uit de streek op los en dan krijg je dit pareltje, al ging dat niet zonder bloed, zweet en tranen. Omdat er strenge regels gelden voor het behoud van erfgoed, mocht er aan de structuur van het gebouw niet getornd worden. Met veel gevoel voor authenticiteit, soberheid en comfort richtten de architecten-eigenaars hun aandacht op het behoud van de stenen muren. Hier en daar brachten ze een designtoets aan.

CHECK-OUT Vanaf 200 euro per nacht voor twee personen met ontbijt op basis van een minimumverblijf van 2 nachten.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer