Titilaka, Titicacameer, Peru

Aan de oevers van het mytische Titicacameer, beneemt hotel Titilaka je de adem.

CHECK-IN Precies 3812 meter boven zeeniveau ligt het Titicacameer, de geboorteplaats van de Incabeschaving en het hoogste bevaarbare meer ter wereld. Het is aan de oevers van deze mythische plek dat hotel Titilaka je de adem beneemt (helaas ook letterlijk, maar cocathee en extra zuurstof zijn voorhanden voor de hoogtezieken onder ons). Op een solitair schiereiland ver weg van de geijkte toeristenroutes beleef je de altiplano in al zijn puurheid, weliswaar zonder in te boeten op de meer verfijnde geneugtes des levens.

GET A ROOM Geen enkele van de 17 kamers is van magnifieke uitzichten verstoken: ofwel kies je voor de panorama’s van de Andes in de ochtendzon, ofwel zie je de zonsondergang in volle glorie. De aankleding is simpel maar smaakvol, met verse bloemen en textielkunst van Peruaanse ambachtslui. Comfortpunten worden dan weer gewonnen met de goedgevulde (inbegrepen) minibar, de corpulente badkuip en de natuurlijke toiletartikelen.

Advertentie
Advertentie

CATCH OF THE DAY Terwijl je elders in de regio zonder verpinken een bord aardappelen met quinoa geserveerd krijgt, is de keuken hier lekker en gevarieerd. Lokale specialiteiten zijn goed vertegenwoordigd op het menu, van een ceviche van forel uit het meer tot een perfect gemixte pisco sour. Al zal niet iedereen het over zijn hart krijgen om een alpacasteak of ‘cuy’ (gebakken cavia) te verorberen.

CHECK-OUT Vanaf 329 euro per nacht voor twee, all-in.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer