Babylonstoren, Zuid-Afrika

Het eerste hotel ter wereld dat uitpakt met ‘agrochic’.

Advertentie
©Babylonstoren

CHECK-IN Deze oude Kaaps-Hollandse boerderij diende al ontelbare keren als inspiratiebron voor andere hotels in de wereld die het farm-to-tableconcept naar een hoger niveau willen tillen. Geen wonder: Babylonstoren moet zowat het eerste hotel ter wereld zijn dat op een verfijnde manier uitpakte met het concept ‘agrochic’.

Advertentie

GET A ROOM Babel, gevestigd in de oorspronkelijke koeienstal van de boerderij, is een ontspannen, maar chique bistro. Eenvoudige gerechten met lokale ingrediënten worden geserveerd in een prachtige mix van Kaaps-Hollandse architectuur en hedendaags decor. Het is ook een geliefd eetadres van locals uit Kaapstad (op nog geen uur rijden) en omgeving. 

SO MUCH TO DO Het domein voelt aan als een oase te midden van een spectaculaire vallei in Franschhoek, met de Simonsberg en Du Toitskloof op de achtergrond. Deze
200 hectare grote boerderij dateert uit 1692 en heeft behalve een indrukwekkende kruiden-, groente- en fruittuin, ook een landelijk hotel met spa in de voormalige boerderijgebouwen. De suites en cottages zijn kleine huizen met keuken, living met open haard en in het geval van het Fynbos Family House ook een privézwembad. (DP)

©Babylonstoren
Advertentie
Advertentie

CHECK-OUT Vanaf ongeveer 300 euro voor twee personen, met ontbijt en tal van activiteiten voor twee.

Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer