Belle Mont Farm, Kleine Antillen

Hier staat de lokale gemeenschap aan het roer.

Advertentie
Dit paradijsje is uniek dankzij zijn duurzame hart.

CHECK-IN Een eigen beachclub, tig golfkarretjes en een infinitypool met uitzicht op de tropische zee. Op het eerste gezicht is er weinig dat de Belle Mont Farm onderscheidt van andere Caraïbische all-inresorts. Dit paradijsje is uniek dankzij zijn duurzame hart. Hier staat de lokale gemeenschap aan het roer. Van de tuiniers tot de geitenmelker des huizes, hun authentieke verhalen maken je verblijf minstens zo memorabel als de kleurenpracht van het landschap.

Advertentie

GET A ROOM Je hebt de keuze uit romantische cottages of echte minivilla’s, elegant aangekleed met koloniaal houtwerk en evenveel blauwtinten als de immer aanwezige Caraïbische Zee. De badkamer is grotendeels in de openlucht, uit de douches stroomt fris regenwater. Wel opletten, want de apen staan er bekend als gewiekste gauwdieven.

SO MUCH TO DO Was de heuvel tot 2005 nog bedekt met een monocultuur van suikerplanten, dan is hij nu een luilekkerland vol mango’s, avocado’s en bananen. Zelfs op het ‘eetbare’ golfterrein pluk je je sportsnack zomaar van de bomen. In het restaurant proef je een farm-to-tableconcept met Oost-Indische twist, van een stoofpotje van geitenvlees tot in citroengras gelakte kreeft. Wie zelf mee wil oogsten, wildplukken, koken of de markt bezoeken, is welgekomen. (EVL)

Advertentie
Advertentie

CHECK-OUT Kamer vanaf 370 euro per nacht voor twee personen.

Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer