sabato

Finca La Donaira, Spanje

Finca La Donaira in Ronda, Spanje, staat op een domein van 1500 hectare, met biologische weilanden, boomgaarden en moestuinen, 80 raspaarden en een huishouden van kippen, geiten, koeien en 22 bijenkorven.

Van paardrijlessen tot een workshop permacultuur van zelfgekweekt voedsel.

Finca la Donaira

CHECK-IN Deze cortijo, hoog in de Serranía de Ronda in Zuid-Spanje, is ontegensprekelijk prachtig, maar noem La Donaira vooral geen showboerderij. Dit gerenoveerde domein beslaat 1500 hectare landbouwgrond met biologische weilanden, boomgaarden en moestuinen, 80 lusitano’s (Portugese raspaarden) en een huishouden van kippen, geiten, koeien en 22 bijenkorven. Opteer voor paardrijlessen met een paardenfluisteraar of droom tijdens de workshop permacultuur van zelfgekweekt voedsel, net zoals je het hier eet.

GET A ROOM Het grote voordeel van La Donaira is het beperkte aantal kamers. Van de negen totaal verschillende gastenruimtes met zelfgemaakte meubels is de moderne yurt, midden in de weidse natuur, de indrukwekkendste. Leuk detail: voor verfrissing onder de Andalusische zon staat je eigen bronwaterkraantje klaar. 

BEE CALM Nog meer rust dan de dagelijkse yogasessie op het panoramisch platform zou het ‘Bee Bed’ opleveren. De hotelboerderij is een van de enige vier ter wereld met een houten holletje waarin je de geuren, geluiden en vibraties van een aanpalende bijenkorf ervaart alsof je er middenin zit. Dat zou meditatief wonderen doen. Als de bijen achter het netje blijven, toch. (NH)

CHECK-OUT vanaf 340 euro per nacht voor twee personen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie