Hacienda de San Antonio, Mexico

‘Colonial chic’ aan de Colima-vulkaan.

Advertentie
©Courtesy Hacienda de San Antonio, Photography by Davis Gerber

CHECK-IN Het vergt een inspanning. Je bereikt de haciënda via een hobbelig pad door de westelijke Mexicaanse hooglanden, waar zo ineens een jaguar uit de bosjes kan springen. Gelukkig zie je al van ver de flamingoroze haciënda opdoemen in de wildernis. De enclave van luxe ligt aan de voet van de kringelende Colima-vulkaan, te bewonderen terwijl je aan het zwembad van een mescal nipt. Andere hotspots zijn de vele patio’s en waterpartijen, omringd door palmen, vijgenbomen en blauwe agave, de grondstof van tequila. Muy romántico!

Advertentie

GET A ROOM De haciënda werd 120 jaar geleden gebouwd als koffieplantagehuis en die sfeer is nog niet vervlogen. De handgeschilderde fresco’s, Mexicaanse tapijten en kleurrijke tegels laten je innerlijke Frida Kahlo floreren. Tegelijk zorgen de antieke armstoelen en goedgevulde barkast voor een vleugje ‘colonial chic’. Fijn detail: de badkamerspiegels hebben precies dezelfde vorm als de fontein in de siertuin.

SO MUCH TO DO Het 5000 hectare tellende domein herbergt een nog actieve boerderij, die alle biologische groenten en fruit op het menu aanlevert. Ook een groot deel van het vlees, de koffie en de zuivelproducten is van eigen kweek. Als gast kun je de stallen vrij bezoeken, of een paardrijdtocht door de koffieplantages boeken met een lokale ranchero. (EVL)

©Courtesy Hacienda de San Antonio, Photography by Davis Gerber
Advertentie
Advertentie

CHECK-OUT Vanaf 600 euro per nacht voor twee personen.

Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer