Hotel Atzaró, Spanje

Een klein Eden omringd met pergola’s en patio’s.

Advertentie
©Ana Lui Photography

CHECK-IN In het noordoosten van Ibiza ligt al meer dan 200 jaar een finca, waar de bewoners generaties lang leefden van de sinaasappelbomen. Totdat de jongste telg het landgoed begin deze eeuw omtoverde tot een ecochic agriturismo, destijds du jamais vu. Ook vandaag komen alle fruit en groenten uit de eigen moestuin, een klein Eden afgewerkt met sierlijke pergola’s en patio’s. Andere eyecatchers zijn het 43 meter lange zwembad, de saunakubus in de sinaasappelgaard en het door palmbomen omzoomde spapaviljoen. Dagelijks vinden er yoga- en meditatielessen plaats.

Advertentie

GET A ROOM Als pionier bepaalde Atzaró mee de blauwdruk van de Ibiza-achtige hippieglamour, in die mate dat het hotel nu ook zijn diensten verleent als designstudio. Toch werden de boeddha’s en Balinese tempeldeuren eind 2019 buitengegooid, om plaats te maken voor authentieke terracotta tegelvloeren, gepleisterde natuursteen en teakhouten hemelbedden. Van de 24 kamers heeft een groot aantal een eigen tuintje en zwembad, allemaal zijn ze geparfumeerd met homemade oranjebloesem.

SO MUCH TO DO Atzaró is het schoolvoorbeeld van een luxehotel dat zich ontpopte als lifestylemerk. Zo opende het elders op het eiland nog een groenterestaurant, een strandrestaurant, een chiringuito – strandbar – en drie boetieks voor je outfits in Ibizastijl. (EVL)

©Ana Lui Photography
Advertentie
Advertentie

CHECK-OUT Kamer vanaf 230 euro per nacht voor twee personen.

Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer