São Lourenço do Barrocal, Portugal

Relaxen in een zelfvoorzienend boerderijdorp in Portugal.

Advertentie
©Ash James

CHECK-IN Voorbij de historische stad Evora in de Alentejo-regio in Portugal, gaat het richting het bergdorpje Monsaraz en het Lago Alqueva, het grootste artificiële meer van Europa. De Portugees José António Uva zag potentieel in deze rustige streek die perfect is voor reizigers op zoek naar de kleine gelukzaligheden in het leven. Pikdonkere nachten - de Alentejo heeft een van de minst lichtvervuilde hemels in Europa - stilte, ruimte, zonder industrie of snelwegen en met betaalbare adresjes waar je geniet van een pure keuken.

Advertentie

GET A ROOM São Lourenço do Barrocal was in de 19de eeuw een zelfvoorzienend boerderijdorp waar meer dan 50 families leefden. José is de achtste generatie die het domein bezit met bijna 800 hectare natuur. Hij transformeerde de oude stallen en rustieke vertrekken tot 22 hotelkamers en 16 cottages. Het decor is er een van rurale chic met lokale, handgemaakte tapijten en dekentjes en meubels die passen bij de ingetogen en casual sfeer.

SO MUCH TO DO Er is een mooie Susanne Kaufmann-spa, een shop, gezellige bar, stallingen met paarden en twee restaurants waarvan een tijdens de zomermaanden buiten grillades serveert, met producten van het eigen land natuurlijk. (DP)

©Nelson Garrido
Advertentie
Advertentie

CHECK-OUT Vanaf 220 euro per nacht voor twee personen, met ontbijt, toegang tot de sauna en fietsen.

Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer