sabato

Ha(a)ïtza, Pyla-sur-Mer, Frankrijk

Ha(a)ïtza is zo’n hotel waar alleen al het restaurant een reden is om erheen te reizen. Achter het fornuis staat tweesterrenchef Stéphane Carrade.

CHECK-IN Al sinds 1930 zit dit neo-Baskische bastion genesteld tegen de Dune du Pilat, de hoogste zandduin van Europa. Met zijn glas-in-loodramen, kroonlijsten en vakwerkgevel groeide het al snel uit tot een iconisch strandhotel, waar ook de Rothschilds en de Michelins hun gezinsvakanties doorbrachten. Lichtjes vergane glorie, totdat Philippe Starck het etablissement onderdompelde in een nieuwe, kosmopolitische look. Zo refereert de loungeruimte aan de bourgeoissalons van weleer, volgestouwd met reissouvenirs uit Afrika. De receptie is dan weer geënt op een eclectische kunstgalerie in New York.

Philippe Starck gaf Ha(a)ïtza een wervelende, kosmopolitische look.

GET A ROOM Vergeleken met de fantasierijke publieke ruimtes, ogen de kamers iets ingetogener. Geïnspireerd door de duinen koos Starck er voor zandkleurig hout, rieten meubels, nostalgische lampenkapjes en warme wittinten. Tegelijk geven surrealistische details en kleuraccenten het geheel extra cachet.

TERROIR Dit is een van die hotels waar alleen al het restaurant een reden is om erheen te reizen. Achter het fornuis staat tweesterrenchef Stéphane Carrade, die zijn ‘progressieve terroirkeuken’ loslaat op al wat er die ochtend in de visnetten dreef. De veelbelovende jonge chef Antony Prunet vinden we dan weer terug in de patisserie, een citroengeel spiegelpaleis dat zo uit Lewis Carrolls hersenspinsels had kunnen komen.

CHECK-OUT Kamer vanaf 195 euro per nacht voor twee personen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie