La Grand’Vigne, Martillac, Frankrijk

Van de comfortkamers met lokaal antiek tot de luxevilla’s van Rabih Kayrouz aan het water, ‘bucochic’ is de pittoreske rode draad doorheen dit landgoed.

CHECK-IN Dat Fransen er ondanks een dieet met rijke kazen toch een gezonde levensstijl op nahouden heet ‘the French paradox’. Daar zijn ze trots op bij hotel Les Sources de Caudalie. Op twintig minuten rijden van het Zuid-Franse Bordeaux ontplooit het domein zich tot een pretpark voor levensgenieters. Terwijl de druiven van Château Smith Haut Lafitte topwijnen produceren, recupereer je in de ‘Spa Vinothérapie’ van de culinaire weldadigheid in een van de drie restaurants die het domein rijk is. Met twee Michelinsterren en vier koksmutsjes van Gault Millau is La Grand’Vigne van Nicolas Masse het onbetwistbare paradepaardje.

GET A ROOM Van de comfortkamers met lokaal antiek tot de luxevilla’s van Rabih Kayrouz aan het water, ‘bucochic’ is de pittoreske rode draad doorheen dit landgoed. Wie nog meer ‘comme chez soi’ wil zijn, kiest anderhalve kilometer verder voor een van de elf suites in het historische ‘La Chartreuse du Château Le Thil’.

Advertentie
Advertentie

HOME CHEF Zelfs op vakantie lijkt niksen niet meer van deze tijd en is ‘workshop’ het trendwoord. Zo kun je hier de aanwezigheid van een culinair topteam ten volle benutten. Wie later aan de eigen keukentafel wil pronken, volgt een kookcursus van Nicolas Masse himself. En leert dankzij hoofdsommelier Aurélien Farrouil zinnige zaken zeggen over de wijnen van Pessac-Léognan, die de gerechten vergezellen.

CHECK-OUT Vanaf 192 euro voor twee personen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer