Le Suquet, Sébastien Bras, Laguiole, Frankrijk

Het restaurant is een futuristische structuur van metaal en glas in een zee van groen met uitzicht over het plateau van Aubrac.

CHECK-IN Sébastien Bras, de zoon van sterrenchef Michel Bras, doet samen met zijn vrouw Véronique en een team van 70 mensen zijn eigenzinnige ding in de rustige Aubrac-regio. Le Suquet ligt op nog geen tien minuten rijden van Laguiole, het messenbergdorp in het dunbevolkte departement Aveyron.

GET A ROOM Er is niet alleen het restaurant, er is ook het boetiekhotel voor wie de filosofie van Bras intenser wil beleven. Het restaurant is een futuristische structuur van metaal en glas in een zee van groen met uitzicht over het plateau van Aubrac. Het restaurant is ruim, licht en sober ingericht. Diezelfde sfeer en vergezichten krijg je ook vanuit de dertien suites die alle uitgeven op het landschap en de tuin met mooie terrassen. Er zijn gewone kamers en appartementen die strak en modern ingericht zijn, met een knipoog naar Japan. Vader Michel werkt al jaren samen met het Japanse messenmerk KAI en ontwierp zijn eigen collectie.

Advertentie
Advertentie

WILD CARD Bras gaf in 2017 zijn drie Michelinsterren terug aan de restaurantgids. De focus ligt nu op de verbinding tussen de gastronomische gerechten en het landschap. Het terroir moet volgens de chef voelbaar zijn op het bord. Elke week gaat hij op de markt in Rodez de beste bioproducten kopen.

CHECK-OUT Een kamer voor twee personen vanaf 360 euro per nacht, ontbijt kost 34 euro per persoon. Een degustatiemenu van acht gangen: vanaf 170 euro per persoon, zonder wijn.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer