Masseria Moroseta, Ostuni, Italië

Meer dan 47.000 volgers watertanden inmiddels bij de foto’s op Instagram van de Italiaanse fusion cuisine van Villa Moroseta. Je kunt hier ook een kookcursus reserveren.

CHECK-IN Puglia, de paradijselijke hiel van Italië, is bezaaid met masseria’s, grote oude boerderijen met vaak eeuwenoude olijfbomen die dankzij agrotoerisme een tweede leven kregen. Masseria Moroseta springt ertussenuit omdat het nagelnieuw is. Het grafische lijnenspel van de gebouwen is geïnspireerd op de lokale geschiedenis. Maar de blik staat gericht op de toekomst, met zonne-energie, lokale materialen en biologische landbouw. Sinds architect Andrew Trotter hier in 2016 zijn eerste project neerpootte, werd zijn esthetiek een stijl, of alleszins een Pinterest-hit met een eigen leven.

©Salva Lopez
Advertentie
Advertentie

GET A ROOM De witgekalkte muren waarmee Italiaanse huizen weerstand bieden tegen de verzengende zon, maken in Masseria Moroseta ook deel uit van het interieur. Er zijn klassieke kamers met hippe houten bedden en soms een terrasje en suites met kingsize bed en privétuin. Met ‘Villa Moroseta’ kreeg het project onlangs nog een overtreffende trap.

DO-IT-YOURSELF Masseria Moroseta is niet alleen razend populair omdat elke influencer die er de jongste jaren toe deed er al in de lommerte van de olijfbomen verpoosde. Meer dan 47.000 volgers watertanden bij de foto’s op Instagram van de kleurrijke Italiaanse fusionkeuken van chef Giorgia Eugenia Goggi. Behalve een tafel in het restaurant kun je ook een kookcursus reserveren.

Advertentie
Advertentie

CHECK-OUT vanaf 180 euro per nacht voor twee personen.

Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer