NE5T, Namen, België

Chef-eigenaar Benoît Gersdorff liet een oude hoeve steen voor steen heropbouwen en transformeren in een luxehotel met bijbehorende spa.

Advertentie
©NE5T

CHECK-IN Op een boogscheut van de Citadel, aan de oevers van de Maas, bevindt zich het nieuwe NE5T van chef-eigenaar Benoît Gersdorff. Tijdens een restauratie van tien jaar werd een oude hoeve steen voor steen heropgebouwd en getransformeerd in een luxehotel en -spa. ‘Ik wilde een plek creëren die een vijfsterrenservice koppelt aan het comfort dat mijn echtgenote en ik tijdens onze wereldreizen hebben leren kennen. En dat in een ongedwongen, charmante sfeer. Zoals in een maison de famille, zonder witte handschoenen en overdreven plichtpleging.’ Exquise drie- of viergangendiners met lokale producten worden geserveerd in de suites, vanaf 85 euro per persoon.

Advertentie

GET A ROOM Het hotel, dat de naam CosyNe5t draagt, heeft vier suites en twee duplexappartementen. Die baden nu eens in een eigentijds design (Suite Terrasse), dan weer in een nostalgisch decor van vilt, gekalkte muren en verweerd hout (Duplex Madeleine). Echtgenote Christine heeft alles uitgedacht, samen met binnenhuisarchitect Pierre Brahy.

MASSAGES In de spa worden behandelingen aangeboden met de producten van het gerenommeerde merk Thémaé. Populair is de Cérémonie Duo, 3 ½ uur, 195 euro per persoon.

CHECK-OUT Kamer vanaf 220 euro per nacht voor twee personen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer