The Royal Snail, Namen, België

Voor The Royal Snail werden vier bestaande woonhuizen omgevormd tot één luxehotel.

CHECK-IN Het allereerste boetiekdesignhotel in Namen? Dat werd hoog tijd, hoorden we van sommigen. Maar goed, ‘ça bouge’ aan de Maas en Namen ontdekt dat het veel meer te bieden heeft dan de zetel van de Waalse regering. The Royal Snail zet in op tintelfrisse, eigentijdse kamers, een zwembad als eyecatcher en een ligging die velen jaloers maakt, aan de oevers van de rivier. Bovendien is het hotel een prima uitvalsbasis om de beroemde Citadel van Namen te bezoeken, boven op een heuvel van 100 meter hoog.

Voor The Royal Snail werden vier bestaande woonhuizen omgevormd tot één luxehotel. Daardoor lijkt de aanblik vooraan op een statige verzameling herenhuizen, wat je bijvoorbeeld ook in het Amsterdamse Pulitzer ziet. Het gastronomisch restaurant Agathopède wijzigt straks het concept en wordt La Table du Royal Snail, met een jovialer concept dan voorheen.

Advertentie
Advertentie

GET A ROOM Elke kamer heeft een ander design en beschikt over minibar, koelkast, radio, televisie, balkon en badkamer met douche/bad en toilet. Vraag naar de kamers met uitzicht op de Maas, die bieden veruit het meeste comfort en uiteraard de verbluffendste panorama’s.

WILD CARD Op twee kilometer van The Royal Snail kun je naar het uitstekende Félicien Rops-museum. Je maakt er kennis met het werk en leven van de behoorlijk extravagante kunstenaar. De toegang bedraagt 3 euro.

Advertentie
Advertentie

CHECK-OUT Vanaf 120 euro per nacht voor twee personen tijdens de week en 145 euro in het weekend.

Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer