Herdade da Malhadinha Nova, Alentejo, Portugal

In de Herdade zijn traditionele lusitano paarden beschikbaar waarmee gasten op het domein kunnen rijden.

CHECK-IN Deze herdade – voormalige herenboerderij – is een landelijke retraite die op een eigentijdse manier het erfgoedverhaal van de Baixo (de zuidelijke) Alentejo vertelt. Het landgoed ligt op 450 hectare in een landschap met gerimpelde eiken en kurk- en olijfbomen, velden van rode aarde en wijngaarden die stevige wijn produceren.

Advertentie
Advertentie

GET A ROOM Malhadinha Nova mixt zonder probleem oud met nieuw, traditie met modern en verzacht het ruige landschap buiten met een elegant decor en perfecte service binnen. Het hoofdgebouw – de oude herdade – is klassiek en gezellig met zes gastenkamers. De nieuwe privévilla’s met zwembaden zijn strakker en liggen wat verder weg op het domein.

HEART PUMPING De herdade is eigendom van de Soares-familie, die wijn produceert en een paardenbusiness heeft. De familie fokt en traint de traditionele lusitano’s. Ook voor de gasten zijn er paarden waarmee ze op het domein kunnen rijden, en voor de niet-paardrijders zijn er mountainbikes, quads en open buggy’s. Na een middagje adrenaline kun je relaxen in de spa, wijn proeven, lekker eten en ‘s avonds loungen bij de open haard. Ook wie gewoon wil komen eten of wijn proeven, is welkom. Het wijndomein is altijd open en zowel lunch als diner met uitzicht op de wijnvelden is een stop waard.

Advertentie
Advertentie

CHECK-OUT Vanaf 300 euro voor twee personen, met ontbijt.

Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer