Huka Lodge, Noordereiland, Nieuw-Zeeland

Huka Lodge ligt aan een snelstromende, groenblauwe rivier die zich krachtig door het landschap slingert. Signeerden het gastenboek: Barbra Streisand, Bill Gates...

CHECK-IN Dit is nog steeds de grande dame van de Nieuw-Zeelandse lodges. De excentrieke Nederlander Alex Van Heeren kocht deze lodge in 1985 en toverde hem om tot een favoriete plek voor de happy few. Signeerden het gastenboek: Barbra Streisand, Michael Douglas, Bill Gates... Huka Lodge ligt aan een snelstromende, groenblauwe rivier die zich krachtig door het landschap slingert om enkele honderden meter verder in de gedaante van de befaamde Huka Falls naar beneden te donderen. Lake Taupo, een van de bekendste meren van het Noordereiland, bevindt zich op tien minuten rijden van de lodge.

GET A ROOM De sfeer is koloniaal. Enorme, knetterende open haarden, Schotse ruiten en zachte stoffen, knusse hoekjes voor privédiners, snuisterijen en museumwaardig antiek. De reden waarom Huka in de internationale top vijf van de beste lodges staat, is simpel: deze plek is de ultieme symbiose van natuur, elegantie en service.

Advertentie
Advertentie

HEART PUMPING Veel gasten komen hier om te vliegvissen, van de pro’s tot de debutanten. De knalrode heli vliegt de gasten in no time naar de mooiste plaatsen om te vliegvissen. Hiken, mountainbiken, skiën of tochtjes maken op het meer zijn hier ook must-do’s voor wie actief boven passief verkiest.

CHECK-OUT Vanaf 810 euro per persoon, per nacht in all-in, met luchthaventransfers.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer