Jack’s Camp, Kalahari, Botswana

Ondanks rondsluipende leeuwen en groot wild staan er hier vooral sportieve zaken op het programma: paardrijden, quadbiketrips of zelfs een nachtje fly campen.

CHECK-IN Aan de rand van een van de grootste zoutpannen ter wereld, diep in de Kalahariwoestijn in Botswana, ligt Jack’s Camp. Het is deels eigendom van de ‘rockster-safarigids van Afrika’ Ralph Bousfield, wiens overleden vader Jack hier lange tijd leefde tussen de San-Bosjesmannen. De stijl van de negen safaritenten is authentiek, koloniaal chic, met eigen ‘plunge pools’. Elke vorm van plastiek is hier uit den boze, zelfs de picknicks worden geserveerd op porseleinen bordjes. 

GET A ROOM De Makgadikgadi Pans, ooit een van de grootste meren van Afrika, is een zinderende leegte van meer dan 12.000 m². De Makgadikgadi is een fascinerend landschap, met zijn maanachtige laag zoutkristallen, onderbroken door groene eilandjes met sierlijke ilalapalmbomen en afgeboord door de Kalahariwoestijn. Dit is het territorium van de San, de Bosjesmannen, die in dit ongerepte deel van Botswana (over)leven.

Advertentie
Advertentie

HEART PUMPING Ondanks rondsluipende leeuwen en groot wild staan er hier vooral sportieve zaken op het programma: paardrijden, quadbiketrips ondernemen op de zoutpannen of zelfs een nachtje fly campen (slapen onder de sterren). Dit is ook een van de enige plaatsen in de wereld om stokstaartjes van dichtbij te zien.

CHECK-OUT Vanaf 1250 euro per persoon, per nacht, all-in. 

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer