Nihi Sumba, Sumba, Indonesië

Een afgelegen tropisch oord, op minder dan een uur vliegen van Bali.

CHECK-IN Dit resort is een tropische microdot op nog geen uur vliegen van Bali. Nihi Sumba is een project van ondernemer Chris Burch en de internationaal gerenommeerde hotelier James McBride. Geen gewoon hotel, maar een way of life met de focus op luxe die hier gedefinieerd wordt als: privacy, lege stranden, ongerepte natuur en een goed bewaarde, Indonesische cultuur met eeuwenoude rituelen en tradities. 

GET A ROOM De 28 huizen uit hout – kamers van minimaal 160 m² en royale villa’s –  liggen verscholen in het tropische groen en hebben die typische, puntige rieten daken. Allemaal hebben ze een infinitypool.

Advertentie
Advertentie

HEART PUMPING Nini Sumba was oorspronkelijk helemaal gericht op surfen, tot het tot een van de meest luxueuze resorts van Azië werd omgedoopt. Surfen op een van de beste waves van Azië kan hier nog altijd, maar andere fun is er ook: duiken, snorkelen, suppen en paardrijden langs de oceaan. Elke ochtend worden de dieren uit de Sandalwood-stallen losgelaten en mogen ze vrij langs het 2,5 kilometer lange strand galopperen en in de oceaan zwemmen. Ze spelen een grote rol in de Sumbanese cultuur en onder leiding van paardenfluisteraar Carol Sharpe ontdekken de gasten te paard het eiland, het strand, de oceaan én zichzelf.

CHECK-OUT Vanaf 450 euro per nacht voor twee personen met ontbijt en diner voor twee.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer