Ana Ana Artistic Habitat, Portimão, Portugal

In het vakantiehuis van de Nederlandse kunstenaar Eric de Bruijn vloeien indoor en outdoor in elkaar over.

CHECK-IN Zo overweldigend als de ongerepte rotskusten van de Algarve zijn, zo gemoedelijk is het nabijgelegen havenstadje Portimão. Gecharmeerd door de couleur locale richtte de Nederlandse kunstenaar Eric de Bruijn hier zijn atelier annex vakantiehuis in, waar indoor en outdoor in elkaar overvloeien. Zo kijk je vanuit de woonkamer uit op een rij gestileerde cactussen langs het gitzwarte zwembad. De bovenste kamers geven dan weer uit op een pasteloranje patio met overdekt loungeterras.

Vanuit de woonkamer kijk je uit op een rij gestileerde cactussen langs het zwembad.
Advertentie
Advertentie

GET A ROOM De villa omvat vijf ruime slaapkamers, elk ingericht als een spierwitte cocon met enkele welgemikte kunstwerken als enige opsmuk. Ook in de leefruimtes is de ruwe, industriële architectuur het blanco canvas voor de artistieke uitspattingen van De Bruijn. Net als in een kunstgalerie zijn de meeste werken te koop, waardoor het interieur voortdurend in verandering is.

CATCH OF THE DAY Optioneel kun je ontbijt, een privéchef of boodschappenservice bijboeken. Maar even goed bevind je je op wandelafstand van enkele vlaggenschepen van de Portugese gastronomie, want Portimão is ook een culinaire hub. Een perfect gegrilde ‘bacalhau’ proef je dan weer in de vissersdorpjes enkele kilometers verderop.

Advertentie
Advertentie

CHECK-OUT Vanaf 500 euro per nacht voor het huis.

Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer