Casa Olivi, Treia, Italië

Merkwaardig genoeg werd het zwembad geïnspireerd op een drinkbak voor vee, maar dan wel een op maat van pootjebadende luxepaarden.

CHECK-IN Ja, er zijn glooiende, zonovergoten wijngaarden, talloze olijfbomen en pittoreske dorpjes. Toch ligt deze gerenoveerde boerderij niet in Toscane, wel in het hart van Le Marche, de zusterregio van Umbrië. Van een donkere ruïne maakten de Franse eigenaars een elegant landhuis dat baadt in het zonlicht. Merkwaardig genoeg werd het zwembad geïnspireerd op een drinkbak voor vee, maar dan wel een op maat van pootjebadende luxepaarden.

Een donkere ruïne veranderde in een elegant landhuis dat baadt in het zonlicht.
Advertentie
Advertentie

GET A ROOM Dankzij de gewelfde ramen, ruwe baksteenmuren en balkenplafonds barst het interieur nog steeds van de landelijke charme. Tegelijk krijgen de aardekleuren tegenwicht van strak design van onder meer Vitra en Cassina. Buiten werd een oude hooischuur omgebouwd tot een pergola met openluchtkeuken, waar de eerste aperitivo vlotjes overgaat in een nachtelijk feest.

DOLCE VITA Deze regio mag dan minder bezienswaardigheden tellen dan Toscane, foodies worden er wel op hun wenken bediend. Een wijnproeverij, een gastronomisch boottochtje langs de Adriatische kust, een dagtrip met een truffeljager of een lesje ambachtelijk mozzarella draaien, de eigenaars regelen het allemaal met plezier. Catering kan dan weer verzorgd worden door een Michelinchef of een lokale nonna, afhankelijk van je smaakpapillen.

Advertentie
Advertentie

CHECK-OUT Vanaf 5500 euro per week voor het huis (laagseizoen).

Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer