Casona Sforza, Oaxaca, Mexico

De architectuur van Casona Sforza is imposant, met stenen bogen en gewelven. De lokaal gemaakte bakstenen weerkaatsten het zonlicht en houden de binnenruimtes koel.

CHECK-IN Er is meer in Mexico dan Tulum. Casona Sforza ligt aan de Stille Oceaan, in het vissersdorp Puerto Escondido in de Mexicaanse deelstaat Oaxaca. Vandaag is de badplaats een geliefkoosde plek, een eldorado voor surfers en de nieuwe speeltuin van architecten. Het hotel is ontworpen door ondernemer Ezequiel Ayarza Sforza, die samenwerkte met Alberto Kalach van TAX Architects. Kalach ontwierp samen met de Belg Nicolas Schuybroek de woning van Moisés Micha, medeoprichter van de boetiekhotelgroep Grupo Habita.

©Alex Krotkov
Advertentie
Advertentie

GET A ROOM De signatuur van deze atypische plek nodigt uit om even stil te staan bij het leven. De architectuur is imposant, met stenen bogen en gewelven. Het hotel heeft elf suites, een bar en een restaurant op 4500 m². De inrichting in bohemienstijl focust op plaatselijk vakmanschap en lokale knowhow: stoffen uit de Oaxacavallei, verlichtingsarmaturen uit Veracruz, hangmatten en gordijnen uit Yucatán.

TO BE ON THE SAFE SIDE De gewelven zijn meer dan esthetisch of één met de natuur. Ze zijn ook bedacht om bestand te zijn tegen mogelijke seismische schokken, die in de regio van Oaxaca steeds vaker voorkomen. De lokaal gemaakte bakstenen weerkaatsten het zonlicht en houden de binnenruimtes koel, zonder airconditioning te gebruiken.

Advertentie
Advertentie

CHECK-OUT Vanaf 240 euro per nacht voor twee personen.

Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer