Saddle Peak House, Santa Monica Mountains, Verenigde Staten

Mid-centurydesign op zijn best, met perfecte geometrie en strakke lijnen in een dramatische setting.

CHECK-IN Een organisch, horizontaal silhouet in ruw beton en een interieur geïnspireerd op Bauhaus maken van deze vakantievilla een van de mooiste architecturale huizen langs de Californische kust. De perfecte plek voor city escapers die tot rust willen komen in de natuur met uitzicht op de oceaan. Het is bijna ondenkbaar dat het huis op maar 45 minuten van Los Angels Airport ligt.

GET A ROOM Ondanks het strakke design ligt het huis met vier slaapkamers te midden van een wilde natuur waar je de kolibries van bloem tot bloem ziet fladderen en je de mist ziet neerdalen over de Santa Monica Mountains. De eigenaar-architect wou een plek creëren waar je teruggaat naar de essentie van Californië, met zijn wilde en ongetemde karakter.

Advertentie
Advertentie

DESIGN LOVER Mid-centurydesign op zijn best, met perfecte geometrie en strakke lijnen in een dramatische setting. Het huis biedt zowel uitzicht op de Pacific, Catalina Island als op de bergen. Het heeft twee verdiepingen met vooral veel glas, staal en beton en met de living boven, die uitkijkt op de tuin en het zwembad. Metershoge ramen in elke kamer kunnen volledig openschuiven om het landschap binnen te laten. Voor koude nachten is er een open haard. Designklassiekers zijn er van Hans Wegner, Jasper Morrison en Stefan Diez.

CHECK-OUT Vanaf 907 euro per nacht, voor maximaal 8 volwassenen met de optie van 2 extra bedden voor kinderen op aanvraag.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer