1 Hotel Central Park, New York, Verenigde Staten

Een 'urban jungle' nabij Central Park.

Advertentie
©1 Hotel Central Park

CHECK-IN Dit ‘urban jungle’-hotel ligt niet alleen recht tegenover Central Park, het lijkt er wel een verlengde van. Zo is de buitengevel volledig bedekt met planten en groeit er ook binnen her en der mos aan de muren. De lift werd dan weer ingericht met schors en zelfs de kamersleutel werd vervangen door een (elektronisch) schijfje boomstam.

Advertentie

GET A ROOM Nee, door je handdoeken te hergebruiken zullen we de planeet niet redden. Dan zijn de hennepmatrassen, de douches met een timerklok en de muurbedekking van gerecupereerd schuurhout van het 1 Hotel al een stuk geloofwaardiger. Voorts is elke kamer uitgerust met een yogamatje, zijn de kapstokken van gerecycleerd materiaal en is er een tablet om je voetafdruk te tracken. Over die vliegreis naar New York zullen we wijselijk zwijgen.

GREEN CARD Ecologie is hier zoveel meer dan hippe esthetiek, want het hotel werd gecertificeerd als 100 procent carbonneutraal. Ook in het restaurant is duurzaamheid het adagium, met een Californische keuken die voor 70 procent veganistisch is. Wie helemaal ‘ecoloco’ wil gaan, kan aan de receptie een stadstour boeken met een elektrische Audi e-tron.

©1 Hotel Central Park
Advertentie
Advertentie

CHECK-OUT Vanaf 498 euro per nacht voor twee personen.

Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer