sabato

Coco Hotel, Kopenhagen, Denemarken

'Scandi minimal' gemixt met Parijse chic.

CHECK-IN Blauw-wit gestreepte luifels, een koffiebar en restaurant met flat whites, avocadotoast en puffed pannenkoekjes en een interieur dat ‘Scandi minimal’ mixt met Parijse chic en een tikje kleur. In de hippe Vestebro-wijk is Coco Hotel, het eerste hotel van de restaurantgroep Copenhagen Food Collective, een ideale landplaats voor citytrippers die de boel graag in beweging zien.

GET A ROOM Sinds de opening in 2020 is Coco Hotel de nieuwe Deense maatstaf voor een duurzaam hotelwezen. Uit den boze zijn plastics, zowel in de minibar als voor de hotelsleutels. Natuurlijk is het bed- en tafellinnen biologisch en het eten seizoensgebonden. Datgene waarmee Coco Hotel écht het verschil maakt, ligt zo’n 250 kilometer verder, in het dorpje Nees. CoFoCo, de horecaketen, is namelijk de eerste in Denemarken met een eigen zonnepanelenveld. Het is negen voetbalvelden groot en produceert dertig procent meer energie dan het verbruikt.

UITSLAPEN GEGARANDEERD ‘An offer you can’t refuse’, claimt Hotel Coco, en daar valt weinig tegen in te brengen. Wie met kinderen reist en toch droomt van uitslapen zonder gejoel, kan de aanpalende kamer tegen de helft van de prijs bijboeken. Voor de kroost.

CHECK-OUT Vanaf 97,97 euro voor twee personen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie