Grand Hôtel Cala Rossa, Porto Vecchio, Corsica, Frankrijk

Paradijselijke perfectie in Corsica.

Advertentie
©Camille Moirenc

CHECK-IN Een aanlegsteiger in het turquoise zeewater. Een ragfijn zandstrand. Pijnbomen als natuurlijke parasols. Weinig plekken beantwoorden beter aan de paradijselijke perfectie dan de baai van dit familiehotel, gelegen op amper een kwartier varen van de haven van Porto Vecchio. Hier beleef je de ultieme ‘sea, sun and fun’-vakantie, van dat handgedraaid bosbesijsje tijdens de siësta tot de roodoranje zonnegloed bij valavond.

Advertentie

GET A ROOM Hoewel het hotel al in de jaren 1960 werd gebouwd, bewaarde deze grande dame haar pluimen. De inrichting is klassiek en klassevol, met zachte greigetinten, antieke spiegels en nostalgische zwart-witfoto’s. Elke kamer heeft een inloopdouche uit natuursteen en toiletartikelen van Nucca, het ecologische verzorgingsmerk van de dochter des huizes. De mooiste kamer is de ‘cabane’, een soort boomhut met postkaartwaardig zeezicht.

GREEN CARD Een knap stukje landschapskunst is de mediterrane moestuin, aangelegd in drie grote cirkels omringd met mimosa- en vijgenbomen. Gasten mogen vrij rondstruinen tussen de kweekbedden en krijgen elke ochtend een vers detoxsapje aangeboden. Ook de chef plukt er dagelijks zijn biologische kruiden en groenten, die je kunt proeven in het restaurant in combinatie met verse zeevruchten.

©Camille Moirenc
Advertentie
Advertentie

CHECK-OUT Vanaf 200 euro per nacht voor twee personen.

Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer