Misool Resort, Raja Ampat, Indonesië

Relaxen nabij een kraamkamer voor haaien.

Advertentie
©Derrick Thomson

CHECK-IN Op vier uur varen van het slaperige Sorong in West-Papoea, en schijnbaar lichtjaren verwijderd van de moderne wereld, ligt Misool, een van de mooiste ecoduikresorts in Azië. Het ligt in het hart van de Koraaldriehoek, op een steenworp van enkele van de gezondste koraalriffen van de planeet.

Advertentie

GET A ROOM Misool is een project van Andrew en Marit Miners en begon in 2006. Het is een mooi voorbeeld van hoe een bedreigd natuurgebied een tweede kans krijgt. Vroeger was er een haaienvangstkamp op het piepkleine Batbitim Island, dat gelegen is in de zuidoostelijke regio van Raja Ampat, een Indonesische eilandengroep met talloze onbewoonde eilandjes. Nu vecht de Misool Foundation er voor het behoud van een steeds groter maritiem beschermd gebied rond Batbitim Island. Inkomsten van gasten die in het resort verblijven, gaan deels naar duurzame projecten, zoals een rangerpatrouille die de illegale visserij in het gebied bestrijdt. Het vroegere haaienvangstkamp is nu een kraamkamer voor een ontluikende populatie zwartpuntrifhaaien.

©Sabine Templeton

GREEN CARD Logeren doe je in chalets en villa’s op het water, volledig gebouwd met drifthout en CO₂-neutraal. Geen geïmporteerde producten op het menu van het restaurant, maar alles bio en lokaal.

CHECK-OUT Vanaf ongeveer 2570 euro per persoon voor acht nachten in vol pension.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer