Priesteregg, Leogang, Oostenrijk

Chalets in een Alpijns dorpje.

Advertentie
©www.guenterstandl.de

CHECK-IN Gemeende Gemütlichkeit in Bergdorf Priesteregg te Leogang, een bergdorpje in Salzburger Land. Het begon allemaal met een kleinschalig restaurant in een chalet. Eigenaars Renate en Huwi Oberlader – die eigenlijk boeren zijn –  waren succesvol met hun Stube en merkten al snel dat hun, vaak internationaal, cliënteel behoefte had om ook te overnachten op hun berg.

Advertentie

GET A ROOM Priesteregg werd geen gewoon hotel, maar een cluster van individuele, houten chalets met veel meer ruimte en privacy dan een gewoon hotel. De service krijg je er wel bij: het ontbijt wordt opgediend in het chalet, het diner in het restaurant, de massage krijg je in de kamer of in de zomer buiten, met uitzicht op de vallei. Priesteregg ziet er echt uit zoals een kleinschalig, Alpijns dorpje. Er is een centraal punt met een vijver, banken en ligstoelen met schapenvel. Eén keer per week wordt vers brood gebakken in een speciale oven.

GREEN CARD De 16 chalets zijn CO₂-neutraal gebouwd met ecologische materialen. Sommige hebben twee kamers, andere zijn groter en luxueuzer. Priesteregg probeert klimaatneutraal te zijn, koopt alleen bij lokale leveranciers en recycleert en hergebruikt zoveel mogelijk. Leogang, in de regio Saalfelden-Leogang, is een rustig dorpje met veel ski- en bergsportmogelijkheden, ook tijdens de zomermaanden.

©www.guenterstandl.de
Advertentie
Advertentie

CHECK-OUT Vanaf 275 euro per persoon met ontbijt en toegang tot de luxespa Priesteregg Bad.

Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer