The Pavilions, Pokhara, Nepal

Hernieuwbare energie en zero-waste in het Himalayagebergte.

Advertentie
©Iana Ianakieva

CHECK-IN Een tripje naar het Himalayagebergte staat hoog op de bucketlist van menig reisjunkie. Helaas piekte met de toeristenstroom ook de milieuvervuiling, met de afvalbergen op de Mount Everest als dieptepunt. Heel anders gaat het eraan toe bij The Pavilions: niet alleen draait het hele hotel op hernieuwbare energie, ook is er een strikt zero-wastebeleid. Een substantieel deel van de winst vloeit naar lokale goede doelen.

Advertentie

GET A ROOM Rond een centraal clubhuis met zwembad liggen 14 villa’s, stuk voor stuk uitkijkend over de imposante Annapurnabergen. Binnen is het brede raam de grootste blikvanger, al zijn ook de traditionele Nepalese artefacten behoorlijk intrigerend. Enkele kilometers verderop verhuurt het resort nog acht glampingtenten midden in de rijstvelden, uitsluitend te bereiken per roeiboot of na een trek door de jungle.

NAMASTÉ ALL DAY Je verzuurde trekkerskuiten vakkundig laten kneden kan in het wellnesscentrum, naar verluidt het grootste van het land. Alle spaproducten zijn huisgemaakte brouwsels van kruiden uit de biologische boerderij, die overigens ook de keuken voorziet van verse vitamines. Als bakermat van de yoga is Nepal bovendien de plek bij uitstek om je zonnegroet te perfectioneren, in dit geval onder het toeziend oog van een veteraan in het vak.

©Iana Ianakieva
Advertentie
Advertentie

CHECK-OUT Vanaf 102 euro per nacht voor twee personen.

Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer