Vila Planinka, Jezersko, Slovenië

Zachte kleuren en schapenvachtjes.

Advertentie
©Vila Planinka

CHECK-IN Nadat het hotel in de jaren 1930 al overprikkelde stedelingen aantrok voor een natuurkuur in de bergen, heropende het boetiekhotel Vila Planinka begin 2019 met precies datzelfde doel. Daarbij koos de nieuwe eigenaar voor een duurzame aanpak, van oplaadstations voor elektrische auto’s tot vegan badkamerproducten en een drinkbusje op de kamer. Zelfvoorziening is er het mantra, of het nu het restaurant of de energietoevoer betreft.

Advertentie

GET A ROOM De kamers werden volledig opgetrokken uit natuurlijk hout, goed voor een heerlijke geur. Zachte kleuren en schapenvachtjes maken de huiselijke berghutsfeer compleet. Tegelijk houden hoge ramen en de saliegroene badkamer de boel strak. Alle elektronica en stopcontacten werden discreet weggestopt en er is geen wifi op de kamers. Gelukkig zorgt de spectaculaire sterrenhemel voor voldoende entertainment.

GREEN CARD Net zoals het leven in de bucolische bergdorpjes, staat ook de keuken in het teken van de seizoenen. Werkelijk alle producten zijn er lokaal, van de spartelverse forel en wildgeplukte porcini’s bij het diner tot het boekweitbrood en het perensap op het ontbijtbuffet. Een bijzondere vermelding verdient ook de interessante collectie Sloveense natuurwijn die de sommelier verzamelde.

CHECK-OUT Vanaf 227 euro per nacht voor twee personen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer