Wolwedans, NamibRand, Namibië

Een mix van rode duinen, geheimzinnige feeëncirkels en indrukwekkende bergen.

Advertentie

CHECK-IN Logeren te midden van het 200.000 hectare grote NamibRand Nature Reserve, op een paar uur rijden van toeristisch en druk Sossusvlei in de Namibwoestijn. De beschermde NamibRand is een aaneenschakeling van pure woestijn met rode duinen, geheimzinnige ‘fairy circles’ (feeëncirkels), indrukwekkende bergen, steenformaties uit graniet en ook heel wat wilde dieren.

Advertentie

GET A ROOM De Namibische zakenman en idealist Stephan Brückner is de bezieler van het Wolwedans-project en samen met zijn familie de drijvende kracht achter het NamibRand Nature Reserve. Dit is een van de grootste stukken privénatuurgebied in Afrika dat doorheen de jaren aan elkaar gelinkt werd door omheiningen naar beneden te halen en commerciële grond voor veeteelt in natuurgebied om te zetten. Brückners AridEden-project wil over tien jaar 400.000 hectare beschermd gebied aan elkaar linken. Een mix van rode duinen, geheimzinnige feeëncirkels en indrukwekkende bergen.

GREEN CARD  De vier accommodatiemogelijkheden van Wolwedans zijn de lodge, het kamp, de privévilla en het Bolders Camp, samen met een centraal hart: the village. Dat is een compact ecodorp midden in de woestijn waar ook 70 medewerkers slapen, eten en ontspannen. Zonnepanelen voorzien dit dorp en alle lodges van energie en ook grijs water wordt er gezuiverd. Een moestuin zorgt voor vers voedsel.

CHECK-OUT Vanaf 988 euro per nacht voor twee personen, all-in.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer