Fogo Island Inn, Newfoundland, Canada

De Inn dat voor een tweede kans zorgde voor de eilandbewoners.

Advertentie
de Fogo Island Inn kwam er op initiatief van Zita Cobb, een van de bestbetaalde vrouwen in Silicon Valley. Het designhotel geeft de eilandbewoners een tweede kans, na het verdwijnen van de visindustrie.
©© Bent Renè Synnevåg

CHECK-IN ‘Far Away from Far Away’ is de slogan van de Fogo Island Inn. Je moet moeite doen om op dit eiland te raken, zeker in de winter, wanneer de Atlantische Oceaan rond de noordoostkust van Newfoundland dichtvriest en er Arctische stormen over dit deel van de wereld razen. Toen idealiste Zita Cobb, afkomstig van Newfoundland, terugkeerde naar haar geliefde Fogo Island, deed ze dat met een visie en een serieus budget, als een van de bestbetaalde vrouwen in Silicon Valley. 

Advertentie

GET A ROOM Het resultaat van haar visie is de Fogo Island Inn, een juweeltje van een designhotel dat de slabakkende economie nieuw leven inblies en, na het verdwijnen van de kleine visindustrie, voor een tweede kans zorgt voor de eilandbewoners. Elf suites met vol uitzicht op de baai, haardvuur en 100 procent stille nachten. Daarbij ook een fijn restaurant dat moderne gerechten serveert: hartig en eerlijk. 

WILD CARD Fogo is een karaktervol en charmant eiland, een lappendeken van meren en enkele aimabele dorpjes met poëtische namen zoals Tilting, Stag Harbour, Seldom-Little Seldom en Joe Batt’s Arm. Op het eiland leven kariboes, in de winter is er soms ijsbeeralarm en in de lente drijven er gigantische ijsschotsen voorbij.

CHECK-OUT Vanaf 1345 euro per nacht voor twee personen, volpension.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer