Nicaragua Private Island, Nicaragua

Het meer is de protagonist.

Advertentie
©Paul Massey

CHECK-IN Tijdens een rondreis in Nicaragua ontdekte de Britse Nicky Ray dit eilandje van anderhalf hectare groot dat te koop stond. Ze kocht het en bouwde er haar droomhuis op.

Advertentie

GET A ROOM Het eilandje ligt niet in de oceaan zelf, maar in Lake Nicaragua en maakt deel uit van een groep van 365 eilanden, net onder het stadje Granada. Er zijn twee gebouwen, het huis en het paviljoen, elk met twee slaapkamers en badkamers en suite. De mooiste plek is de rancho, het overdekte terras, met hangmat en eettafel met uitzicht op het zwembad. Nicky, samen met een Duitse architecte uit Nicaragua, zocht authentieke meubelen en decoratie uit, zodat de plek ondanks het strakke design een natuurlijke vibe heeft. Voor de ‘housekeepers’, die de dagelijkse huishouding doen en helpen met alle vragen en wensen, is er een aparte ruimte.

WATER Het meer is de protagonist. Zwemmen, kajakken, lezen of een siësta doen met uitzicht op het water. In de buurt zijn er actieve vulkanen, een diepe ‘cloud forest’-jungle en een lagune in een voormalige krater met natuurlijk warm water, perfect voor een dipje. Op het vasteland zijn er tal van dingen te doen, van trektochten naar de vulkanen tot paardrijden.

©Paul Massey
Advertentie
Advertentie

CHECK-OUT Vanaf 1969 euro voor drie nachten in de villa met maximaal 8 personen.

Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer