Poplars 7, Havelock North, Nieuw-Zeeland

Resoluut 21ste-eeuws in de vallei van Tukituki.

Advertentie

CHECK-IN Voor sommigen is er niets leukers dan opgaan in de massa, anderen willen het liefst in de kijker lopen. Laat dat nu net de uitdaging zijn voor architect Andy Coltart. Hij richtte de majestueuze woning Poplars 7 in, die deel uitmaakt van de Black Barn Retreats. Het huis ligt in de vallei van Tukituki, niet ver van Havelock North. Het pronkt met zijn resoluut moderne look. Je kijkt er uit op woeste bergen zoals de Te Mata Peak en de rivier Tukituki, die 117 kilometer lang is en bekend om haar wilde regenboogforel.

Advertentie

GET A ROOM Vier kamers met badkamer, een grote leefruimte, XXL ramen, een galerie vol gedurfde kunst, een immens kampvuur en een heerlijk zwembad. Poplars 7 is ‘New Zealand’s lifestyle at its best’.

MODERN TIMES Het lijkt wel alsof je een van die modernistische huizen uit halfweg de vorige eeuw binnenstapt. Het U-vormige Poplars 7 is nochtans resoluut 21ste-eeuws: lichtgrijze tinten, cederhouten latjes in willekeurig motief, wit beton dat ter plaatse is gegoten met kalksteen, verschillende houtsoorten. Als je genoeg krijgt van de opvallende architectuur, kun je altijd je toevlucht zoeken in een van de wijngaarden van het domein Black Barn, dat ook proeverijen aanbiedt.

Advertentie
Advertentie

CHECK-OUT Vanaf 980 euro per nacht voor acht personen, op basis van minstens 2 nachten.

Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer