Atelier Lachaert Dhanis, Tielrode, België

Kunst is er niet zomaar een decoratief extraatje, maar het brandpunt van elke ruimte.

CHECK-IN Onder de noemer ‘Slapen met de ogen open’ runt het kunstenaarsduo Sofie Lachaert en Luc Dhanis een gastenverblijf in een verbouwde scheepswerf in Tielrode, waar ze zelf wonen en werken. Kunst is er niet zomaar een decoratief extraatje, maar het brandpunt van elke ruimte. Zo etaleren ze naast hun eigen creaties ook een gecureerde collectie objecten van onder meer Maarten Van Severen en Thierry De Cordier.

GET A ROOM Net zoals kunst en design versmelten in hun oeuvre, zo vloeien verbeelding en werkelijkheid in elkaar over in de suite vol curiosa en trompe-l’oeil-effecten. Meubels verdwijnen in de muren, kasten zweven boven de vloer, borden doen dienst als spiegel. Toch werd ook aan comfort gedacht, in de vorm van Auping-bedden met orthopedische matrassen en kwaliteitslinnen. ’s Ochtends wordt er een streekgebonden ontbijt geserveerd. Fijn detail: voor elke gast ligt er een door Lachaert en Dhanis ontworpen mondmasker klaar.

Advertentie
Advertentie

STAYCATION Een piepklein dorpje in het Waasland, het spreekt niet meteen aan als weekendverblijf. Toch heeft het koppel een lange lijst aanraders in de regio, van fietsroutes in het omliggende natuurreservaat tot een wandeling langs de slikken en schorren van de Schelde. Of een rit per waterbus tot in hartje Antwerpen.

CHECK-OUT Vanaf 230 euro per nacht voor twee personen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer