Casa na Terra, Alentejo, Portugal

Casa na Terra is een architecturaal hoogstandje, verstopt in de ongerepte natuur van de regio Alentejo.

CHECK-IN Casa na Terra is een ontwerp van architect Manuel Aires Mateus. Dit architecturale hoogstandje zit verstopt in de ongerepte natuur van de regio Alentejo. Het pareltje van de Portugese hotelgroep Silent Living – het Santa Clara 1728 in Lissabon en Cabanas no Rio in Comporta behoren ook tot deze groep – verdwijnt letterlijk in het groen.

©Nelson Garrido
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Alleen de luifel en de patio zijn van buitenaf te zien, de rest van de woning is volledig geïntegreerd in het landschap.
©Nelson Garrido

GET A ROOM Aires Mateus bouwde Casa na Terra op een steenworp van Alqueva, het grootste kunstmatige meer van Europa. Alleen de luifel en de patio zijn van buitenaf te zien, de rest van de woning is volledig geïntegreerd in het landschap, om de impact zo klein mogelijk te houden. Er zijn slechts drie sobere kamers, aangekleed met lampen van Flos en stoelen van Branca Lisboa.

SOUND OF SILENCE Dat dit een bunker lijkt die onder de grond weggestopt zit en dankzij het groendak helemaal opgaat in de omgeving, is eenvoudig te verklaren: in deze zone wordt nauwelijks gebouwd. De look binnenin mag dan zuiver beton zijn, het natuurlijke hout van het designmeubilair en de stukken, op maat gemaakt door lokale vaklui, geven het geheel een warme sfeer. De smaakvolle inrichting is geïnspireerd op stilte. Het eten op je bord wordt lokaal geteeld.

Advertentie
Advertentie

CHECK-OUT Vanaf 350 euro voor een nacht in een tweepersoonskamer met ontbijt, op basis van minstens 3 nachten. Het huis wordt exclusief gereserveerd, ongeacht of je met twee of meer komt.

Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer