Casas Na Areia, Comporta, Portugal

Er is ruimte, geen buren, behalve de vriendelijke conciërge Deolinda die er vlak naast woont.

CHECK-IN Misschien wel een van de mooiste vakantiehuizen van Portugal ligt op drie kilometer van het dorpje Comporta, het strand en van de riviermonding van de Sado in de  Atlantische Oceaan. Casas Na Areia is omringd door rijstvelden en zandduinen. Een beetje verderop glinstert de zeearm van de Sado met het bijbehorende natuurreservaat.

GET A ROOM De voor de streek typische en eenvoudige houten vissershutten met strodak dienden als inspiratie voor dit vakantiehuis dat uit vier losse units bestaat en ontworpen werd door architect Manuel Aires Mateus. De gemeenschappelijke keuken en living zitten verborgen in een moderne constructie die bestaat uit stro, met grote ramen die open kunnen en uitgeven op het vlakke landschap. Dit minimalistische huis heeft een zandvloer, mét vloerverwarming voor ’s winters. Unit twee en drie hebben elk een slaapkamer en badkamer en unit vier heeft twee slaapkamers, elk met een badkamer, voor een gezin met kinderen.

Advertentie
Advertentie

SOUND OF SILENCE Er is ruimte, geen buren, behalve de vriendelijke conciërge Deolinda die er vlak naast woont. Je kunt er genieten van de stilte, vergezichten en het wildlife. Talloze vogels zijn er te spotten en in de riviermonding dolfijnen. Je kunt dit als geheel huren met een groep, of alleen een unit en vervolgens de keuken en living delen.

CHECK-OUT Vanaf 350 euro per nacht voor twee personen. 

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer