Shipwreck Lodge, Skeleton Coast, Namibië

De architectuur van de Shipwreck Lodges knipoogt naar omgekeerde scheepsrompen.

CHECK-IN Het landschap in dit deel van Namibië lijkt zo uit een sciencefictionfilm te komen en nodigt uit om de platgetreden paden te verlaten. Meer dan 450 kilometer van de hoofdstad Windhoek vandaan, langs de Skeleton Coast, ligt een afgelegen hotel dat alleen bereikbaar is met een terreinwagen. De architectuur van de Shipwreck Lodge is een knipoog naar de karkassen van walvissen en omgekeerde scheepsrompen.

GET A ROOM De tien houten chalets van 85 m² dragen de handtekening van het architectenbureau Nina Maritz Architects en lijken wel door wind en water geboetseerd in het zand. Hun ecologische voetafdruk is zo klein mogelijk gehouden. Het isolatiemateriaal bestaat uit gerecyclede plastic flessen, alles draait op zonne-energie, er staat een houtkachel en het afvalwater wordt gezuiverd. Er is zelfs van uitgegaan dat de lodge in 2040 volledig afgebroken zal worden. Geen kat te zien. Hier kom je als je echt van de wereld afgesneden wilt zijn, op een verloren plekje tussen de heftige oceaan en de verzengende woestijn.

Advertentie
Advertentie
Naar de shipwrek lodge kom je als je echt van de wereld afgesneden wilt zijn, op een verloren plekje tussen de heftige oceaan en de verzengende woestijn.
©Shawn van Eeden, Journeys Namibia

TO GIVE BACK De Shipwreck Lodge ijvert voor het behoud van het erfgoed van twee lokale bevolkingsgroepen, de Himba’s en de Herero’s, en slaat daarvoor de handen ineen met twee ‘communal conservancies’. Maandelijks wordt acht procent van de winsten doorgestort.

CHECK-OUT Vanaf 685 euro voor twee personen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer