Domaine de Murtoli, Frankrijk

Een hotel waar natuur koning is.

Advertentie
©Moirenc Camille

CHECK-IN Als er één adres is dat je moet zien en beleven, dan is het wel Murtoli. Verscholen tussen de zee, de bergen en het maquis liggen 19 herdershuisjes uit de 17de eeuw, die een nieuwe bestemming kregen als schuilplek voor wie op zoek is naar absolute rust. De stenen gebouwtjes liggen soms zelfs een paar kilometer van elkaar.

Advertentie

GET A ROOM Een hotel mag je dit eigenlijk niet noemen. Luxe krijgt hier een andere betekenis. De natuur is koning, de keuken locavoor, de omgeving magistraal. Je zou erbij gaan duizelen: een Natura 2000-site, 2500 hectare in het hart van de stille vallei van de Ortolo, acht kilometer kust, een uitgestrekt zandstrand, idyllische kreken, een green met twaalf moduleerbare holes, een boerderij, drie restaurants, waarvan een met de voeten in het zand... Je kunt er terecht met twee tot zestien personen. De herdershuisjes en verblijven aan zee, in de vallei of dieper landinwaarts, zijn fraai gerestaureerd en ademen gezelligheid.

©Moirenc Camille

SOME ME-TIME Het summum van wellness, dat moet een spa in de openlucht zijn. Achter heggen van mirte, wilde rozen en bamboe, verscholen voor nieuwsgierige blikken – of wat had je gedacht – kun je je hier overgeven aan 100 procent natuurlijke behandelingen met etherische oliën uit het maquis. Corsica wordt niet voor niets het ‘eiland van de schoonheid’ genoemd. (NW)

CHECK-OUT Vanaf 400 euro per nacht voor twee personen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer